IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi слага Pajero "на изчакване"

Легендарният всъдеход не се вписва в стратегията на компанията

08:52 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Mitsubishi</p>

Снимка: Mitsubishi

Проектът за следващото поколение на Mitsubishi Pajero е отложен за неопределен срок, тъй като всъдеходът не се вписва в стратегията на японския производител. Това обяви лично президентът на компанията Тецуро Аикава, цитиран от Automotive News.

"Напълно възможно е петото поколение на легендарния модел да не се появи", заяви Аикава. И уточни, че в Mitsubishi Motors не разполагат с двигатели, които да могат да бъдат използвани за автомобил с подобни големи размери и същевременно да се вписват в екологичните норми, влизащи в сила за Европа през 2020.

„Пазарният интерес към подобни модели не е никак устойчив, затова и не мога да кажа със сигурност още колко време ще се произвежда и продава настоящото поколение на Pajero”, коментира Аикава.

Не е тайна, че Mitsubishi Motors спира и производството на седани, за да може да се съсредоточи върху пускането на кросовъри с хибридни двигатели. В момента японците работят върху напълно нов модел, който ще бъде създаден на базата на Outlander и ще бъде по-голям на размери от сегашния ASX.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още