IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-бързо препродаващите се коли след купуването им

В първата десетка има 4 модела на BMW и 2 на Mercedes-Benz

16:28 | 26.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Американската организация iSeeCars, занимаваща се с изследвания на автомобилния пазар и продажбата на машини, посочи най-чето препродаваемите модели през първата година от придобиването им. Лидерските места по този показател са за автомобили от премиум сегмента.

Експертите са проучили близо 24 млн. препродажби на нови автомобили, произведени от 2015 до 2017 г. С помощта на VIN-кодове са определени коли, които в период от 4 месеца след първата им продажба (като чисто нови) са попадали на пазара на машини втора ръка и са препродавани отново.

В групата не са били включени коли с малък или много голям пробег, както и модели, които са продадени в тираж под 50 000 бройки. В крайна сметка на първо място в тази класация се BMW 3-Series – 8% от общата продадена бройка от този модел е сменила собственика си още през първата година. Още 3 модела на баварците, както и два на Mercedes-Benz влизат в челото на рейтинга. 

Цялата класация вижте в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още