IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите автомобилни брандове на 2015 година

Класацията на Consumer Reports е оглавена от Lexus, Mazda, Toyota, Audi и Subaru

10:47 | 01.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американското издание Consumer Reports разпространи ежегодната си класация за най-добрите автомобили марки в света. Тя е базирана на редица фактори, като за втора поредна година лидер е японската Lexus. В дъното пък са класирани Ford, Dodge, Mini, Jeep и Fiat.

Класирането е съставено чрез бал, който се образува от оценките при пътните тестове на моделите на всеки производител, както и от средната оценка за надеждността на машините.

Лидерът Lexus получава общ резултат от 78 точки, като калкулира и най-високата оценка за надеждност. Пътното поведение на моделите на марката е оценено със 76 т. "Lexus се доказва като производител на много надеждни, тихи и луксозни коли", споделят американците.

Второто място е за Mazda, която регистрира общ рейтинг от 75 точки. В категорията "пътно поведение" японската компания също регистрира висок резултат - 76 т. "Mazda предлага изцяло нова гама модели. Такива чисто нови коли не рядко страдат от различни проблеми. Тази марка обаче е изключение от правилото", споделят от Consumer Reports.

Челната тройка се попълва от още един японски производител. Това е Toyota, чийто общ резултат е 74 точки. В категорията за пътно поведение оценката е 72 т. "Toyota се е фокусирала върху конструирането на солидни и много надеждни коли, които освен това са комфортни, приятни за шофиране и много популярни на пазара", отсичат от Consumer Reports.

Четвъртото място е за Audi, която генерира общ резултат от 73 точки. Оценката на германската марка за пътно поведение е цели 81 точки.

Subaru също генерира общ резултат от 73 точки, но е класирана на пета позиция. Причината е по-слабото представяне при пътните тестове в сравнение с Audi - 73 т.

В топ 10 попадат още Porsche (70 т. общ резултат и 84 т. за пътно поведение), Buick (69 т. общ резултат и 76 т. за пътно поведение), Honda (69 т. общ резултат и 71 т. за пътно поведение), Kia (68 т. общ резултат и 73 т. за пътно поведение) и BMW (66 т. общ резултат и 82 т. за пътно поведение).

Volvo е класирана на място 12, а след нея се нарежда Hyundai. Volkswagen е позиционирана на позиция 15, Nissan - на 18, а Mercedes-Benz - на място 21.

В дъното на класацията са Ford, Dodge, Mini, Jeep и Fiat, позиционирани съответно на позиции 24, 25, 26, 27 и 28.

Марки като Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi, Ram, Smart и Tesla не фигурират в класирането, тъй като изданието не разполага с достатъчно данни, за да състави оценка, се казва в съобщението от Consumer Reports.

Кои са най-лошите и кои са търсените коли на 2015 година вижте в Automedia.bg
 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още