IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият дистрибутор на Mercedes за България иска да придобие операциите на "Балкан Стар“

„Силвър Стар Моторс” е подал уведомление до КЗК за сделката

11:42 | 29.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новият дистрибутор на марката автомобили Mercedes-Benz за България - „Силвър Стар Моторс”, иска да придобие дейностите на предишния дистрибутор на бранда - „Балкан Стар Ритейл” ООД от групата на Willy Betz, както и „Виена Реал Естейт” ЕАД, показва справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

„Силвър Стар Моторс” иска да придобие дистрибуционните дейности на „Балкан стар“, както и търговията с оригинални резервни части и предоставянето на сервизни услуги.

Компанията иска и да поеме операциите по предоставяне на наем и лизинг на имоти и други активи, които се управляват от дружеството „Виена Реал Естейт”.

Припомняме, че през април производителят на автомобилите Mercedes – германският концерн Daimler, съобщи, че дистрибуцията на бранда се поема от „Силвър Стар Моторс” - дружество, собственост на регистрирания във Великобритания холдинг Silver Star Motors Holding Limited, който пък се притежава от саудитеца Халид Ахмед Джуфали.

Компанията ще е дистрибутор и на автобусите Setra и камионите Fuso. Предстои и откриването на нови клиентски центрове в София, Пловдив и Варна.

„Балкан стар“ засега е генерален дистрибутор на Mitsubishi и основен за Fiat Chrysler Automobiles.

„Балкан Стар”, която е започнала дейността си през 1992 г., е част от групата Willi Betz, която има сериозни финансови затруднения в последните години.

От миналата година дружеството в България започна да продава активи. Една от големите сделки беше за базата на СОМАТ в „Горубляне“, която беше придобита от куриерската компания “Спиди Груп“.

Куриерската фирма купи изцяло сградата, в която дъщерното му дружество беше наемател. Останалите сгради бяха апортирани в ново дружество, контролният пакет от което (76%) се контролира от „Спиди Груп“. Логистичният парк вече оперира под името „София Сити Лоджистик Парк”.

Сделката получи благословията на облигационерите по емисията облигации на Виена Реал Естейт – дружеството, което управлява имотите на Willi Betz в България.

Другият голям имотен актив на компанията е комплексът на „Балкан Стар“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още