IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel превръща Corsa в достъпен седан

Компанията вече тества прототип на бъдещия си модел

16:14 | 11.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Opel превръща Corsa в достъпен седан

Прототип на бъдещ модел на Opel, опакован в плътен камуфлаж, бе забелязан по пътищата на Германия. Според изданието Motor1 германската компания тества нова модификация на Corsa, която ще излезе на пазара като седан.

Автомобилът ще бъде част от следващата генерация на Corsa, която в момента се предлага единствено като хечбек. Впрочем, през 80-те и 90-те Opel предлагат Corsa във версия седан с четири врати на избрани пазари.

Неофициалната информация до момента сочи, че седанът Corsa ще бъде достъпен единствено за клиентите в Европа, докато в Китай, където подобни автомобили се радват на огромен интерес, той ще се предлага или като Buick, или като Chevrolet. Седанът ще получи същите двигатели като следващото поколение на хечбека, а негови главни конкурети ще бъдат Skoda Rapid, Seat Toledo и Dacia Logan.

Очакванията са бъдещата генерация на Corsa да се появи на пазара през първата половина на 2018 г., като ще бъде оборудвана с нови 3-и и 4-цилиндрови двигатели. Сегашният модел се предлага във версии с 3 и 5 врати, като е достъпен с мотори с обем 1,2, 1,4 и 1,6 литра, развиващи между 70 и 207 к.с.

Още подобни новини четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още