IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW може да предложи отстъпки на клиентите си в Германия

Офертите вероятно ще засягат автомобили с 1,6-литрови дизелови двигатели, при които се изискват скъпи хардуерни подобрения

14:05 | 20.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volkswagen може да предложи отстъпки на собствениците на автомобили с манипулиран софтуер, съобщи Ройтерс, позовавайки се на германската информационна агенция DPA.

Автопроизводителят се опитва да се справи с последиците от най-големия скандал в историята си. Миналата година компанията беше обвинена, а впоследствие призна, че е подправяла системите, които следят нивата на вредните емисии, така че при тестовете да се показват по-ниски равнища.

Автогигантът очаква разходите по скандала, включително сервизна акция за 8,5 милиона автомобила в Европа, да надхвърлят 30 милиарда евро. Компанията търси начини да намали разходите и да стабилизира продажбите, така че да се справи с последиците от скандала. 

Стимулите за собствениците на автомобили Volkswagen да купят нови коли може да подкрепят продажбите и да намалят натиска над представителствата за бързи ремонти, отбелязва Ройтерс.

Специалните предложения вероятно ще се фокусират над автомобили с 1,6-литрови дизелови двигатели, при които се изискват скъпи хардуерни подобрения, а не само работа по софтуера, казват източници на DPA. Такава възможност ще има само в Германия, където засегнатите коли са около 2,4 милиона.

От Volkswagen коментират единствено, че е обичайна практика компанията и дилърите й да предлага специални оферти на клиентите.

Скандалът с емисиите струва на VW над една четвърт от пазарната оценка на компанията. Дългогодишният изпълнителен директор Мартин Винтеркорн подаде оставка, а в редица държави по света се провеждат разследвания и съдебни дела.

Според германското списание Manager Magazin концернът иска да замрази повишенията на мениджърско ниво в най-голямото си звено – VW – през следващата една година.

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още