IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit спъна и проекта за трета писта на Heathrow

Решение за разширението на летището правителството трябваше да вземе това лято

17:36 | 04.07.16 г.
Brexit спъна и проекта за трета писта на Heathrow

Решението за изграждането на трета писта на водещото британско летище – Heathrow, пак се отлага, става ясно от изказване на британския транспортен министър, цитирано от онлайн изданието property-magazine.eu.

Решение за разширението на летището правителството трябваше да вземе това лято, припомня изданието.

Великобритания обаче гласува на национален референдум да напусне Европейския съюз (ЕС), заради което премиерът Дейвид Камерън реши да се оттегли от поста си. Това е провокирало и отлагането на проекта.

Междувременно в интервю за в. Evening Standard кандидатът за лидер на британската Консервативна партия Стивън Краб посочи, че ако той заеме мястото на Камерън, би продължил с проекта.

„Истината е, че ако искаме да обърнем Brexit и да го превърнем във възможност за нашата страна, трябва да станем по-глобално ориентирани“, коментира Краб.

Той подчертава, че е наясно колко е противоречив проектът за разширяване на Heathrow – едно от най-натоварените летища в света, за жителите на Западен Лондон, но допълва, че връзката на британската столица с останалия свят също е много важна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още