IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fubon Life купува сградата на музея на Мадам Тюсо в Лондон за 540 млн. долара

Ходът е част от намеренията на тайванския застраховател да търси по-висока възвръщаемост в чужбина

08:45 | 28.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fubon Life купува сградата на музея на Мадам Тюсо в Лондон за 540 млн. долара

Fubon Life Insurance Co. ще закупи сградата на музея на восъчните фигури Мадам Тюсо в Лондон за 348,8 млн. лири (540 млн. долара), предава Bloomberg. Ходът е част от намеренията на тайванския застраховател да търси по-висока възвръщаемост в чужбина.

Имотът на Мерилибоун Роуд в близост до Реджънтс Парк включва земя с площ 2 833 кв. м и сграда с площ 10 898 кв. м.

Застрахователната компания е дъщерно дружество на втората по големина банка в Тайван по размер на пазарната капитализация Fubon Financial Holding Co. Fubon получи одобрение от Комисията за финансов надзор на Великобритания да придобие имота от Secure Income REIT Plc.

Това е третата инвестиция на Fubon в сектора на недвижимите имоти в Лондон, след като тайванските регулатори облекчиха инвестиционните ограничения, за да стимулират застрахователните компании да купуват повече имоти в чужбина и облигации, деноминирани в чуждестранни валути.

По-рано този месец Cathay Life Insurance Co. закупи Walbrook Building във финансовото сърце на Лондон за 575 млн. лири в най-голямата сделка в имотния сектор в британската столица от началото на годината.

Договорът за наем на Мадам Тюсо е със срок от поне 27 години с опция за удължаване с още 70 години, информират от Secure Income REIT.

Миналата година Fubon Life закупи Bow Bells House в Лондон за 197,2 млн. лири и имот на Carter Lane и Two Old Change Court за 138,8 млн. лири.

През 2013 г. компанията съобщи, че възнамерява да похарчи 3 млрд. долара за имоти в чужбина, таргетирайки брутен марж на печалбата от над 4,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още