IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Generali яхва имотната вълна?

Застрахователната компания обмисля продажбата на имотни активи

16:31 | 23.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
И Generali яхва имотната вълна?

Най-голямата застрахователна компания в Италия – Generali, обмисля възможностите за продажбата на имотните си активи, разкриват източници, близки до компанията, цитирани от Ройтерс.

Предложението ще бъде своевременно представено на инвестиционния комитет на застрахователя за оценка, посочват източниците на информационната агенция.

Според италианския финансов ежедневник Il Sole 24 Ore Generali иска да продаде портфейл от 69 недвижими имота на стойност около 1 млрд. евро.

Вестникът посочва, че сделката се очаква да бъде завършена до края на годината и вече е привлякла необвързващи оферти от четири инвеститора.

Говорител на Generali отказва да коментира информацията.

По-рано този месец Generali назначен Филип Донет на поста главен изпълнителен директор на мястото на Марио Греко, който напусна групата, за да поеме конкурент от Цюрих.

Донет посочи, че ще се придържа към стратегията за развитие на компанията на предшественика си, която предвижда свиване на разходите и продажба на активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още