IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се краткотрайно забавяне на пазара на имоти на Острова заради изборите

Основен фактор за продължаващите ръстове на цените на имотите във Великобритания остава недостатъчното предлагане

12:02 | 20.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският пазар на имоти вероятно ще се забави заради предстоящите предсрочни избори, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Традиционно общите избори винаги корелират с представянето на жилищния пазар в страната, подчертава изданието. Несигурността при подготовката за вота в исторически план винаги причинява временно забавяне на активността.

Заради необходимостта от бърза подготовка на предсрочните избори обаче експерти очакват въздействието да е минимално и краткотрайно.

Резултатите от анкета на онлайн агенцията за имоти eMoov показват, че 56,7% от продавачите и 59,2% от купувачите предпочитат да продължат със сделките си независимо от предсрочните избори. Само 18,4% от продавачите и 17,5% от купувачите посочват, че предпочитат да изчакат резултатите от вота, преди да продължат с трансакциите.

„След референдума за напускане на Европейския съюз (ЕС) видяхме, че пазарът остава забележително устойчив въпреки степента на несигурност на купувачите. Следователно приключването с въпросите, свързани с легитимността на референдума и евентуален втори референдум ще послужи като катализатор на допълнителни ръстове на пазара“, коментира Ръсел Чирк, основател и главен изпълнителен директор на eMoov.

Очакванията са новите избори да засилят авторитета на премиера Тереза Мей и да намалят несигурността в преговорите за излизането на страната от ЕС.

Основен фактор за продължаващите ръстове на цените на имотите във Великобритания остава недостатъчното предлагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още