IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се условията на водещите пазари за инвестиции в имоти в Европа да се запазят

Инвеститорите във Франция и Германия в голяма степен остават равнодушни към резултатите от референдума във Великобритания

13:16 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages</em></p>

Снимка: FreeImages

Условията за инвестиции в бизнес имоти на трите най-големи пазара в Европа – Великобритания, Германия и Франция, се очаква да останат благоприятни и през 2017 г. въпреки по-широката политическа и икономическа несигурност.

Това се посочва в нов доклад на консултантската компания BNP Paribas Real Estate, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

Резултатите от проучване на компанията, което тя провежда всяко тримесечие, показват, че почти две трети от инвеститорите на водещите пазари очакват условията да останат без промяна през следващите 12 месеца.

Едно от основните заключения на експертите е, че настроенията на инвеститорите се подобряват през третото тримесечие, след като през второто се влошиха заради референдума във Великобритания, на който 52% от британците решиха, че искат страната им да напусне Европейския съюз (ЕС).

Инвеститорите във Франция и Германия в голяма степен остават равнодушни към резултатите от вота на Острова. Прогнозата за Франция дори се подобрява в сравнение с предишното проучване, докато за Германия леко се влошава, вероятно защото пазарът там вече достигна историческите си върхове.

Повечето от инвеститорите освен това очакват спадът на доходността от инвестициите в имоти да продължи заради засилената конкуренция на пазара, особено в Германия.

По отношение на кредитирането очакванията са, че няма да има особени промени през следващата година. Според някои инвеститори условията на банките за кредитиране на проекти са започнали да се затягат и политиката на централната банка ще има ограничено въздействие върху пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още