IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур ще запази ограниченията на пазара на имоти

Цените са паднали с 10% от пика през 2013 г., а преди това се увеличиха с 60%, отчита централната банка

13:50 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Ограниченията на пазара на имоти в Снгапур ще бъдат запазени и поне в близките години няма да бъдат облекчавани, съобщава сингапурската централна банка, цитирана от онлайн изданието PropertyGuide.

Наскоро регулаторът облекчи правилата за рефинансиране на стари ипотеки, но това не трябва да се възприема като облекчаване на условията за покупка на жилище, предупреждават от институцията.

В специално изявление от централната банка на Сингапур посочват, че в последно време цените на имотите са започнали да се понижават в известна степен. За период от три години обаче акумулираният ръст е над 60%. Заради това от банката смятат, че е твърде рано да се мисли за премахване на “охлаждащите” мерки.

Местното правителство започна да въвежда ограничения пред сделките с жилища през 2009 г. заради експанзивната парична политика в САЩ, която активизира спекулантите на пазара на имоти.

Най-строгите мерки обаче бяха реализирани през 2013 г., припомня изданието. Така цените паднаха с почти 10% от пиковите стойности, отчетени през същата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още