IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

133-те лъжи на Доналд Тръмп

Washington Post се опитва да изчисли колко пъти американският президент е излъгал от началото на мандата си

17:05 | 23.02.17 г. 29
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Добре известно е, че истината не е особена ценност за Доналд Тръмп. Американският всекидневник Washington Post си направи труда да пребори изречените от него лъжи от началото на мандата му.

Дали става дума за „алтернативни факти", за „кланета“, които никога не са съществували, или за измислени инциденти в Швеция - правителството на Тръмп има свое собствено отношение към истината.

Washington Post е направил изчисления, според които се оказва, че президентът на САЩ само от началото на мандата си е изказал 133 фалшиви или подвеждащи твърдения. Това е почти по четири лъжи на ден.

Специалистите на медията са си наумили да проучат всички изказвания, които Тръмп е дал по време на първите си 100 дни начело на страната. Досегашният резултат е красноречив – и като президент Тръмп показва същата склонност към подвеждащи и неверни твърдения, каквито изказваше и по време на кандидат-президентската надпревара, пише вестникът.

Тематично в повечето случаи става дума за имиграцията (24), за собствената му биография (18) и за работните места (17). И тук Тръмп показва предпочитанията си към Twitter: 34 лъжи са били разпространени от президента през услугата за кратки съобщения, при 31 случая става дума за индивидуални коментари, а 24 от общо 133 изказвания са част от подготвени речи.

Не е имало нито един ден, без Тръмп да даде лъжлива или подвеждаща информация, съобщава вестникът. В четири дни Тръмп дори е излъгал повече от седем пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

24
rate up comment 17 rate down comment 1
AlexN
преди 7 години
Проблема е,че безпросветната съветска/независимо как я наричат сега,с надежда да е временно/мъгла пъпли и насам-Крим,Приднестровие,Донбас,Сирия/с военната си база,от която никога няма да излезе/,по нататък,ако е рекъл червения господ-"братските страни".Затова,другари,само и единствено когато видите американски военни бази,се успокоява революционния ви сърбеж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 17 rate down comment 1
AlexN
преди 7 години
И 10 пъти по толкова да е лъгал,пак ще има да диша праха на журналистиката,така че,споко.Няма да Ви изяде хляба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 19 rate down comment 1
kalendar
преди 7 години
не я прочетох. Не ме интересува какво пише, щото малко ми омръзна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 20 rate down comment 2
serafima
преди 7 години
Крим е третият случай на прекрояване на граници в Европа.1-во Турция нахлува и окупира Северен Кипър. Случая е заметен и само от време навреме срамежливо се споменава от немай къде.2-ро НАТО откъсна Косово от Сърбия и създаде държава на мафиоти и наркотрафиканти.Пак мълчание.Айде да уредим първите два, след това може да дойде ред и на Крим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 22 rate down comment 1
serafima
преди 7 години
Наистина е кошмарно и долнопробно да се пуска такава агитация срещу Тръмп. Зорлем ме правят негов фен, както пише по-горе някой. Но очевадно е, че на някого много ПРЕЧИ ТРЪМП - на него и на портфейла му. Явно госпожа Килъри им е по на сърце. Само си спомнете израза й по повод на посещението в Либия "Дойдох, видях и той (Кадафи) умря." Господи, какво нахалство и има безумци да не забелязват нейната лицемерна същност и злонамереност, а да търсят под вола теле срещу Тръмп. И какво се случи с Либия след смъртта на Кадафи? Да не говорим от камбанарията на БГ как изглеждат тези неща?А по повод на великия досега Путин и Крим ще кажа следното.УКРАЙНА Е ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА, а през по голямата част от последните 200 години Крим е бил Руска територия. Oт кога стана престъпление да се казва истината - или може да се казва истината само, когато е удобно за aмериканците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 22 rate down comment 4
0pk
преди 7 години
Абе само аз ли не виждам лъжите в статията?Ми то така да бяхте писали 1330 лъжи, по-тежко ще звучи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 22 rate down comment 3
comet
преди 7 години
Тръмп (пред алтернативата Клинтън) заслужава симпатиите на обикновенните хора по света (които все още се опитват да разсъждават независимо), ... но да не се окаже, че банкерите са го нарочили за много подходяща изкупителна жертва, ... не че ще е нещо ново под слънцето, ... но пък с какви хляб (ГМО) и зрелища(медийни) ни заливат само!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 28 rate down comment 2
kalendar
преди 7 години
Бе...те, че зорлем ме правят фен на Тръмп - правят ме. Това егати пропагандата има срещу него. Пищят от ужас, при това организирано. Спрях да гледам комеди централ, щото то Тръмп не им слиза от устата. Ама и он го върти пералнята. Да отречеш, че баре едно 20% от това, което излиза от устата му са глупости...Впрочем-ще е неуспешен опита на Перчема. Ако даже не им докара и гражданска война. Вече съм сигурен. Щото е сам човек(или по-точно: малък екип) срещу огромната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 38 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Аз ясно помня американските президенти от Никсън насам - Тръмп е първият, който предизвика паника с намереншето си да не учи света как да живее! И светът откачи от ужас, защото от ВСВ насам САЩ само това правят - учат света как да живее! И тамън всички отвикнаха да мислят за себе си и че в Уошингтън мислят вместо тях, и сега - ръц! Събрали се оня ден у Мюнхен и *** в един глас евпопейските лемури - олеле, на кой ни оставяш, Господи, а на Тръмп вицето ги успокоява - нема бре, той шефа само така си говори... Щото ако е верно, еб^ати системата - отиде та се не виде...хихихи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 37 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
И ти от къде разбра, че не е плащал данъци? От Уошингтън поуст, или една жена ти каза? Или отэтези, дето казаха, че руските хакери са го направили президент?Ако не е плащал данъци, значи, че не е трябвало да ги плаща, иначе щеше да е в затвора! Поне в Америка е така... А с приказки за богати и бедни не ме занимавай - дискутирай си ги с рицарите на наемния труд - тука основните писачи са такива.Ще повтаря, защото това е позицията му - ако всеки ден говори различни неща и се върти като ***^ерас пред баня на тебе сигурно мноо шти хареса, ама на американските воутъри едва ли... Антисистемен е, защото цялата система - от Америка, Европа и Азия се вдигна срещу него! Това означава, че представителите на статуквото се чувстват заплашени от евентуална реализация на възгледите му! Просто е като бел боб, ама явно не и за тебе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още