IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският Nasdaq достигна ново рекордно ниво във вторник

Акциите на Wall Street завършиха сесията с минимални ръстове

23:12 | 07.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси затвориха с минимални ръстове във вторник, след като енергийните компании не успяха задържат изцяло ралито си, а инвеститорите се фокусираха върху серията корпоративни финансови отчети, съобщава CNBC.

Индексът S&P 500 завърши почти без промяна, като енергийният сектор отчете спад от над 1%, с което се оказа най-губещият в бенчмарка. Фючърсите на американския суров петрол за доставките през март се понижиха с 84 цента, или 1,58%, до 52,17 долара за барел на фона на опасенията около по-високото шистово производство в САЩ. Фючърсите на петрола сорт Брент също спаднаха с 65 цента, или 1,2%, до 55,07 долара за барел.

Днес, за разлика отпреди две години, наблюдаваме суровина, при която няма недостиг. Това я прави много по-малко привлекателна за дългосрочни инвестиции“, каза Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors. “Това е същото като разрастваща се компания, която осъзнава, че вече не може да расте“.

Основният индекс Dow Jones industrial average се повиши с над 100 пункта, удряйки рекордни стойности по време на търговията, преди да приключи с около 40 пункта нагоре. Boeing допринесе най-много за ръста на индекса.

Мисля, че търговията на пазара днес донякъде показва хора, объркани от всичко, което се случва, или инвеститори, които разместват позициите си, преди нещо да се случи“, казва Марк Лушини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott. “Не мисля, че това задължително е нещо лошо, но пазарът търси катализатор, за да тръгне нагоре“.

Технологичният Nasdaq composite достигна ново рекордно ниво и завърши с повишение от 0,19%.

Имаме доста добър сезон на финансовите отчети. Това наистина подкрепя пазара“, казва Лиса Коп, ръководител на традиционните инвестиции в U.S. Bank Wealth Management. “Като цяло виждаме възходяща тенденция при акциите през 2017 г., макар и с известна волатилност“.

На пазара на облигации доходността по държавните ценни книжа се търгуваше смесено, след като председателят на Федералния резерв за Филаделфия Патрик Харкър заяви, че повишаване на лихвените проценти през март трябва да стои като възможност. Доходността по 10-годишните държавни облигации се доближи до 2,38%, а на двегодишните държавни ценни книжа бе около 1,14%.

На валутните пазари доларът се изкачи до най-високото си ниво от над седмица след ръст за пета поредна сесия. Индексът на долара се повиши с 0,4% до 100,27 пункта, възстановявайки се от най-лошото си представяне за януари от 1987 г. Той отбеляза и ръст от 0,5% спрямо йената до 112,27 долара за йена. Междувременно еврото се понижи с 0,58% до 1,0688 долара.

На пазара на суровини фючърсите върху златото се вдигнаха с 4 долара до 1236,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още