IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в САЩ затвориха с понижения

Цената на американския лек суров петрол се понижи с 4% и се установи под 40 долара за барел

22:18 | 23.03.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските фондови борси затвориха с понижения в сряда, като акциите на компаниите от енергийния сектор бяха начело на спада, след като цената на петрола се установи под 40 долара за барел.

„Това, че петролът падна под границата от 40 долара, засили натиска”, коментира пред CNBC Робърт Павлик, главен пазарен стратег в Boston Private Wealth.

Според него натиск върху пазарите оказват атентатите в Брюксел, опасенията за глобалния ръст и петролните резерви в САЩ, които се оказаха по-големи от очакванията.

Енергийният сектор се сви с 2% по време на следобедната търговия и беше най-губещият в състава на индекса S&P 500. Акциите на транспортните компании, включени в Dow, поевтиняха с около половин процент, след като за кратко паднаха с над 1%.

Фючърсите на американския лек суров петрол поевтиняха с 1,66 долара, или 4%, до 39,79 долара за барел. Администрацията за енергийна информация в САЩ съобщи, че през седмицата до 18 март петролните резерви са нараснали с 9,4 милиона барела.

Технологичният индекс Nasdaq composite загуби над 1%, след като акциите на Gilead Sciences поевтиняха с над 3,5%. iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) изгуби 3 на сто по време на следобедната търговия, а цената на акциите на Apple също се понижи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 8 години
Има извънборсова търговия на фючърси...далу жонса при мен може деноноштно да го треидваш докъто европеиските затварят в 23 часа косировките на посредниците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
nobel
преди 8 години
Много странно. В такъв случай графиките защо работят още? Да не би в Токио и там да са минали на някакво часово време и да са отворили с 3 часа по-рано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
georgi_shum
преди 8 години
Не са с намален работен ден. Просто Щатите минаха на лятно часово време миналия уикенд :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
nobel
преди 8 години
Ама кога затвориха борсите? Не е ли още малко рано? Да не са били на намален работен ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още