IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones прекъсна 9-дневната позитивна серия

Пазарът се консолидира преди заседанието на Федералния резерв, смятат анализатори

23:18 | 21.07.16 г.
Dow Jones прекъсна 9-дневната позитивна серия

Американските индекси приключиха с понижения днешната сесия, като Dow Jones прекъсна деветдневна позитивна серия.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,42% до 18 517 пункта, притиснат най-вече от акциите на Intel. S&P 500 отписа 0,36% до 2 165 пункта, а единствените сектори, приключили с повишения в състава му, бяха здравните акции и акциите на компаниите за доставки на комунални услуги. Nasdaq изтри 0,31% до 5 073 пункта.

Според анализатори пазарът се консолидира преди заседанието на Федералния резерв  през следващата седмица, пише CNBC.

Според Куинси Кросби от Prudential Financial е нормално да има отдръпване на инвеститорите след толкова силни ръстове и инвеститорите ще заемат изчаквателна позиция заради заседанието на Фед.

Днес Европейската централна банка (ЕЦБ) очаквано запази лихвените нива, а публикуваните корпоративни отчети и икономически данни обрисуват смесена картина за американската икономика.

Southwest Airlines, Sherwin-Williams и Intel се наредиха в графата “разочарование” за инвеститорите. Пазарната оценка на Intel се понижи с над 3,5%, след като компанията отчете по-висока от очакваното печалба, но не оправда прогнозите за приходите.

Qualcomm същевременно публикува по-добри резултати в сравнение с очакванията и това доведе до ръст на акциите с почти 7 на сто.

General Motors отчете рекордна печалба за второто тримесечие и акциите на автомобилният производител поскъпнаха с над 3%. Акциите отчитат ръстове за 12-ти пореден ден, което се случва за първи път в историята й.

Ebay увеличи пазарната си оценка с над 10 на сто – най-доброто дневно представяне на компанията от октомври 2015 г., отново заради по-добри от очакваното финансови резултати. Продължават и изненадите при отчетите на банките.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през септември приключиха сесията на стоковата борса в Ню Йорк под границата от 45 долара за барел. Бенчмаркът изтри 1 долар (2,2%) до 44,75 долара.

Същевременно фючърсите на златото със срок на доставка през август успяха да постигнат лек ръст на цената, след като по-рано през деня докоснаха едномесечно дъно от 1 310,7 долара. Увеличението на цената е 11,7 долара (0,9%) до 1 331 долара за тройунция.

Днес цената на златото се движеше в границите от 1 310,7 до 1 332,3 долара за тройунция.

Анализатори обясняват волатилността при благородния метал с надеждите за допълнителни парични стимули. И Bank of England, и ЕЦБ отложиха решенията си за разхлабване на паричната политика за есента, но продължават спекулациите за скорошна намеса на Bank of Japan.

Слабостта на долара в момента също подкрепя златото, както и пониженията в днешната търговия на фондовите пазари. Нов стимул за засилване търсенето на златото дадоха и смесените данни за икономиката на САЩ – продължаващ спад на подадените молби за помощи при безработица, но забавяне на растежа на регионалния бизнес индекс във Филаделфия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още