IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И американските борси започнаха месеца със спадове

Dow Jones industrial average за кратко се понижи под границата от 18 000 пункта, но приключи със спад от 0,58%

22:26 | 01.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси също завършиха със спадове във вторник, първия ден от търговията за месеца, след като последните новини около изборите за президент в страната и срещата на Федералния резерв повлияха на настроенията на пазар, съобщава CNBC.

Отчетите бяха по-добри от очакваното и обикновено това щеше да е катализатор на фондовия пазар. Това обаче беше засенчено от шума на политическия фронт“, коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. “Ако Доналд Тръмп спечели, това ще провокира момент подобен на Brexit. Според мен това би било възможност за покупки”, допълва той.

Основният индекс Dow Jones industrial average за кратко се понижи с около 200 пункта в следобедната търговия и под границата от 18 000 пункта, като Apple допринесе най-много за загубите. В крайна сметка индексът завърши с около 100 пункта по-ниско.

Няма големи движения във фундаментите, но предвид факта, че инвеститорите са малко капризни, наистина има смисъл да се продава“, каза Майк Бейли, директор по проучванията във FBB Capital Partners. “Мисля, че ръцете на инвеститорите просто ги сърбят малко повече в момента“.

По-широкият индекс S&P 500 не успя да задържи първоначалния си ръст и затвори с около 0,7% по-ниско, като за кратък период спадна под 2100 пункта за пръв път от юли. Секторът на недвижимите имоти се понижи с 2%, с което поведе губещите.

Технологичният Nasdaq composite също отчете понижение от над 1%, преди да приключи със спад от 0,7%.

На облигационните пазари американските държавни ценни книжа се възстановиха от по-ранните си загуби. Доходността 2-годишните държавни ценни книжа достигна 0,83%, а по 10-годишните – 1,83%, след като по-рано бе достигнала дори 1,88%.

На валутните пазари щатският долар се търгуваше със спад спрямо кошница от валути. Йената достигна ниво от 104 йени за долар, а еврото приключи на равнище от около 1,105 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол за доставките за декември поевтиня с 0,41% до 46,67 долара за барел, а върху петрола сорт Брент – с 0,9% до 48,18 долара за барел.

На пазара на суровините фючърсите върху златото за доставките за декември се вдигнаха с 14,90 долара до 1288 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още