IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И фондовите пазари в САЩ реагираха на колебанията в цената на петрола

Пазарите осмислят силните ръстове от миналата седмица, смятат анализаторите

23:21 | 23.11.15 г.
И фондовите пазари в САЩ реагираха на колебанията в цената на петрола

И фондовите пазари в САЩ, както борсите на Стария континент по-рано днес, реагираха на колебанията в цената на петрола, съобщава CNBC.

Допълнително разочарование донесоха и данните за по-голямо от очакваното намаление на продажбите на съществуващи жилища в САЩ през октомври. Данните показват, че продажбите се свиват с 3,4% на приравнена към годишна база основа до 5,36 млн. единици. 

По време на днешната сесия лекият суров петрол доближаваше ниво от 43 долара за барел, подкрепен от молбата на Саудитска Арабия страните, произвеждащи петрол, да предприемат мерки за стабилизиране на пазарите. 

В крайна сметка суровината затвори пазарите с намаление, макар и с 0,36% до 41,75 долара за барел. Европейският Brent обаче успя да задържи по-високата си цена и се търгуваше за 44,80 долара за барел.

"Пазарите са в пауза и осмислят силната седмица", коментира пред CNBC Адам Сархан, изпълнителен директор на Sarhan Capital, визирайки ръстовете, които водещите индекси на Wall Street записаха през миналата седмица. Тогава S&P 500 отчете най-силната си седмица от началото на годината досега. Днес индексът записа намаление на стойността си от 0,12% до 2 086,59 пункта.

Компаниите в сектора на услугите, част от бенчмарка, бяха причината за негативното представяне в първата за седмицата търговска сесия.

За Dow Jones спадът е в рамките на 0,14 на сто до 17 792,68 пункта. На стойността на индекса натежа представянето на Apple, чиито акции поевтиняха с 1,29% до цена от 117,76 долара за брой. Сред губещите е Goldman Sachs. Книжата на инвестиционната банка загубиха 1,19% от стойността си и затвориха сесията с цена от 189,19 долара за брой.

Пазарите не възприеха добре и новината за покупката на Allergan от страна на Pfizer. След анонса акциите на Pfizer поевтиняха с 2,64% до цена от 31,33 долара за брой.

С нищожно изменение финишира технологичният Nasdaq. Стойността на индекса достигна ниво от 5 102,48 пункта, което представлява намаление от 0,05 на сто.

Щатският долар леко повиши стойността си спрямо основните валути и се разменяше за малко под  нивото от 1,06 долара за едно евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още