IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на щатските борси поеха нагоре*

Борсата намира подкрепа в повишаването на цените на петрола

17:26 | 18.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с повишения в сряда, след като цените на петрола тръгнаха нагоре, а в същото време инвеститорите очакват публикуването на протокола от срещата на Федералния резерв (Фед) през октомври, съобщава CNBC.

Мисля, че до голяма степен се движим заедно с петрола, докато изчакваме публикуването на протокола на Фед“, казва Арт Хоуган, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

Dow Jones industrial average поведе сред трите основни индекса, като Apple и Goldman Sachs допринасят най-сериозно за ръста му. Индексът на сините чипове отбеляза повишение от 100 пункта в търговията преди обяд.

Индексът S&P 500 също е малко след него, намирайки подкрепа от енергийния сектор, който отбелязва ръст от над 1%.

Американският суров петрол поскъпна с над 1% и се задържа над 41 долара за барел, ден след като затвори с 1 долар надолу. Петролът сорт Брент отчита ръст от 1,5% и се търгува за над 44 долара за барел.

„Петролът определено е проблем, тъй като сме близко до ниските му нива от август“, казва Ранди Фредерик, управляващ директор на търговията и дериватите в Charles Schwab. “Всичко под 40 долара започва да изнервя пазарите“.

Миналата седмица цените на петрола поеха рязък завой надолу след публикуването на данните за запасите в САЩ. Новите данни трябва да бъдат публикувани днес.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ е на ниво от 2,2834%, а тази по 2-годишните облигации – на 0,8797%.

На валутните пазари доларът не успя да се задържи на достигнатия 7-месечен връх и се търгува с понижение спрямо повечето основни световни валути.

Фючърсите на златото отбелязват спад от 1,50 долара до 1067,10 долара за тройунция.

* Информация е актуална към 17:20 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още