IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street възстановиха загубите след референдума за Brexit*

Борсите в САЩ приветстваха добрите данни за заетостта през юни

18:18 | 08.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street записват ръстове ранната търговия, подкрепени от силните данни за заетостта в САЩ. Трите основни измерителя компенсираха загубите след референдума за Brexit.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя над 170 пункта в сутрешната сесия и се повишава над психологическата граница от 18 хил. пункта. За ръста най-много допринасят Goldman Sachs и Home Depot.

Щатският долар се затрудняваше да запише ръстове във волатилна търговия след доклада за заетостта. Службата по трудова статистика съобщи, че работодателите в САЩ извън земеделието са добавили 287 хил. нови работни места през юни. Безработицата се повишава леко от 4,7% до 4,9% заради засилването на икономическата активност.

Икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, очакваха ръст от 175 хил. нови работни места, а нивото на безработицата да се повиши до 4,8%. 

Едно евро се обменя за 1,1028 долара, а курсът на йената е 100,78 йени за долар. Британският паунд се търгува на ниво от 1,2936 долара.

„Със сигурност новозсъздадените работни места са голям брой, но останалата част от доклада не беше толкова добра“, казва Крис Гафни, президент на EverBank World Markets. “Има толкова много несигурност за валутите, че не виждаме възможност за повишение на лихвените проценти от страна на Фед през 2016 г.”, допълва той, посочвайки като причини Brexit и президентските избори в САЩ.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,38% до 44,97 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,22% до 46,30 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,45% до 1 355,95 долара за тройунция.

Доходността по американските държавни облигации се повишава, като тази по 2-годишните е 0,625%, а тази по 10-годишните ДЦК – 1,388%.

Данните са актуални към 18:00 часа бъларско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още