IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street затвориха сесията с понижения

Вицепредседателят на Федералния резерв на САЩ Стенли Фишер предупреди за опасностите, произтичащи от ниските лихви

23:15 | 17.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street затвориха сесията в понеделник с понижения, като инвеститорите следяха поевтиняването на петрола, редица корпоративни отчети, макроикономически данни и коментари от страна на Федералния резерв, съобщи CNBC.

Вицепредседателят на Федералния резерв на САЩ Стенли Фишер предупреди за опасностите, произтичащи от ниските лихви и сигнализира, че те може да доведат до по-продължителни и по-дълбоки рецесии, което пък от своя страна на направи икономиката по-уязвима. „Много сме близо до нашите цели за пълна заетост и 2% инфлация. Така че не сме в голяма неприятност с паричната политика сега“, посочи Фишер.

Bank of America и производителят на детски играчки Hasbro бяха сред първите компании, обявили финансовите си отчети преди отварянето на сесията. 

Американският производител на играчки Hasbro отчете по-високи приходи и печалба за тримесечието от очакваното, подпомогната от силното търсене на принцесите на Disney, на куклити на героините от филма „Замръзналото кралство“, както и на тролчетата. Нетните приходи от играчки, насочени към момичета (вторият най-голям бизнес на Hasbro), са скочили с 56,7% през третото фискално тримесечие, завършило на 25 септември. Този ръст се дължи на повишеното търсене на горепосочените кукли, така и на играчките с марки Baby Alive и Furby.

Bank of America, която е вторият по големина кредитор в САЩ по обем на активите, отчете ръст на печалбата през третото тримесечие от 7,3%. Ръстът е по-висок от прогнозирания от анализаторите и се дължи на по-добрите приходи от търговия с инструменти с фиксирана доходност и по-ниските разходи, предава Bloomberg TV Bulgaria.

След затварянето на сесията се очакват отчетите на IBM и Netflix.

През миналата седмица инвестиционните банки JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo отчетоха по-добри резултати, що се отнася и до печалбите, и до приходите.

В сферата на макроикономиката индустриалното производство в САЩ се връща към ръст през септември, като повишението на месечна база е 0,1 на сто.

„Мисля, че пазарът има нужда от уверение от корпоративна Америка“, посочва Куинси Кросби, пазарен стратег в Prudential Financial. “Това все още е пазар, който се опитва да разбере дали отива нагоре или надолу”, допълва тя.

Тази седмица инвеститорите ще следят данни за инфлацията, началното жилищно строителство и т.нар. Бежова книга на Фед – доклад с данни от всички 12 клона централната банка за регионалните икономически условия.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,85% до 49,92 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,77% до 51,55 долара за барел.

Златото поскъпва със скромните 0,02% до 1 255,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя с 1,1004 долара, а курсът на йената е 103,88 йени за долар.

Доходностите по държавните облигации се понижават и тази по 2-годишните ценни книжа е 0,819%, а по 10-годишните книжа – 1,76%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още