IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минен предприемач ще съди тв водещия Джон Оливър

Британецът сравнява 77-годишния магнат със „стар д-р Зло"

15:52 | 23.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Джон Оливър.&nbsp;</em><em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джон Оливър. Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на минната компания Murray Energy Corporation Робърт Мъри ще съди телевизионния водещ Джон Оливър за клевета след последното издание на американското телевизионно шоу Last Week Tonight, пишат няколко американски медии.

„Той е допуснал щателно планирана, безразсъдна атака" над личността на Мъри, а неговата компания е отчела високи щети, предава и CNN. Делото е срещу Оливър, компанията продуцент, неговия старши продуцент Чарлс Уилсън, HBO и Time Warner.

Оливър направи темата за индустрията с въглища под администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп основна за своето шоу. Той разкритикува обещанието на Тръмп да върне хиляди работни места в бранша - въпреки факта, че индустрията е в постоянна тенденция към свиване, а Тръмп намали социалните програми за миньори.

„Ние трябва сериозно да се захванем с положението във въглищната индустрия и нейните служители", каза Оливър.

В част от 24-минутния сегмент той се подиграва и на директора на Murray Energy Corporation, компания от сектора от Охайо. Но Оливър остава по-скоро сдържан в сравнение с други свои прояви. Той критикува преди всичко отношението на Мъри спрямо служителите му и неговото отношение към енергийната политика. Още по време на предаването си Оливър обяви, че може да стане обект на съдебно преследване, защото Мъри го е заплашил предварително с такива стъпки.

Оливър каза в ефир, че ще "продължи с повишено внимание", след което се впусна в монолог, сравнявайки 77-годишния магнат със „стар д-р Зло". Сегментът представлява кратка хроника на кариерата на Мъри в минното дело и действията му по време на инцидент през 2007 г. в мина в Юта, който доведе до смъртта на шестима миньори и трима спасители.

Шоуто на живеещия в САЩ британец е сред най-гледаните, а въпросният откъс е гледан в YouTube вече над 4,7 млн. пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още