IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq удари нов рекорд на затваряне

Технологичният индекс постигна и осемдневна серия от ръстове

23:20 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борси приключиха без ясна посока във вторник, като най-голямо влияние върху пазарите имаха последните финансови отчети и новите развития около Obamacare, съобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq composite се повиши с 0,5%, след като акциите на Netflix поскъпнаха с над 13% до рекорден връх. Индексът също завърши на рекордно високи нива и постигна осемдневна серия от ръстове – най-дългата от февруари 2015 г.

Netflix заяви, че е увеличил абонатите си с 5,2 млн. души през второто тримесечие. Facebook също удари рекорден връх.

Основният бенчмарк S&P 500 затвори с минимално изменение, като информационният сектор се представи по-добре от всички останали.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average спадна с около 55 пункта, притиснат от акциите на Goldman Sachs. Акциите на банката допринесоха най-много за спада на Dow, след като кредиторът отчете 40-процентов спад на приходите от търговията с облигации. В същото време обаче приходите и печалбата на кредитора за тримесечието задминаха очакванията на Wall Street. Dow за кратко се понижи с над 150 пункта през сесията.

Макар че Goldman Sachs (GS) в миналото е отбелязвала, че приходите от търговията с облигации намаляват с около 30% между първото и второто тримесечие, пазарът очакваше по-лек спад предвид по-слабото представяне на GS през първите три месеца на 2017 г.“, каза анализаторът на Atlantic Equities Кристофър Уийлър в свой коментар.

Bank of America също публикува резултатите си за тримесечието, които задминаха прогнозите. Акциите на банката обаче също се оказаха под натиск заради остър спад на приходите от търговия.

Wall Street следи и политическите процеси във Вашингтон, след като в понеделник още двама републикански сенатори заявиха, че ще гласуват против закона на собствената им партия, който имаше за цел да замени здравната реформа на Барак Обама, или т.нар. Obamacare. Така на практика републиканците нямат достатъчно гласове, за да прокарат закона. След тези новини лидерът на мнозинството в Сената Мич МакКонъл призова за гласуване, което само да свали Obamacare, без да има незабавно нов закон.

На валутните пазари доларът се понижи до най-ниските си нива от 10 месеца в резултат на новината, но след това се върна на първоначалните си нива от 94,65 пункта. Еврото достигна 1,1559 долара, което е най-високото му ниво от началото на май 2016 г.

На пазара на облигации доходността спадна в резултат на по-слабия долар. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се понижи до 2,27 процента, а по двугодишните държавни облигации – до 1,35 процента.

На пазара на суровини цените на петрола се повишиха във вторник, след като се оказа, че търсенето е премахнало част от излишъка в доставките. Трейдърите обаче казват, че пазарът ще продължава да се търгува в тесен диапазон и показва малко признаци за големи краткосрочни движения.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI се вдигнаха с 46 цента, или 1,00%, до 46,48 долара за барел, а върху петрола сорт Брент – с 49 цента, или 1,01%, до 48,91 долара за барел.

Цените на златото удариха двуседмичен връх заради спада на долара, като фючърсите се повишиха с 8,20 долара до 1241,90 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още