IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разнопосочна търговия на борсите отвъд Океана

Щатските индекси обаче успяха да запишат седмични повишения

23:23 | 26.02.16 г.
Разнопосочна търговия на борсите отвъд Океана

Американските индекси приключиха търговията в петък разнопосочно, изтривайки по-голямата част от повишенията в началото на сесията след обръщане на тенденцията при движението на цените на петрола и данните за инфлацията в САЩ, които засилиха очакванията за повишение на лихвите в идната година.

„Мисля, че денят днес беше белязан от вододел по някакъв начин заради данните за инфлацията тази сутрин”, коментира пред CNBC Лий Феридж, директор макростратегии в State Street Global Markets.

„Пазарите си мислят: "Може би трябва отново да включим в играта Фед”, казва той, като посочва поскъпването на щатския долар спрямо еврото след публикуването на данните.

Ценовият индекс на основните лични разходи за потребление, който изключва хранителните продукти и енергията и е предпочитаният от Фед измерител на инфлацията, сочи повишение до 1,7% за 12-те месеца до края на януари, което е най-високото равнище от юли 2014 г.

„Въпреки че мнозина си мислиха, че през юни не може да има (повишение на лихвите), този тип данни отваря път към повишение през юни, особено ако пазарната волатилност се разсее”, коментира Джереми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities.

Цената на петрола падна с 29 цента до 32,78 долара за барел, след като по-рано се повиши и докосна ниво на съпротива малко под 35 долара за барел.

По време на следобедната търговия липсваха резки движения при индексите, като те приключват седмицата с ръстове от над 1,5%.

Доходността по американските държавни ценни книжа се повиши, като по 2-годишните достигна 0,80%, а по 10-годишните – 1,77%.

Фючърсите на златото поевтиняха с близо 20 долара до 1 220 долара за тройунция.
Американският доларов индекс се повиши с около 0,9 на сто спрямо останалите основни валути.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още