IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ глобиха Deutsche Bank с 41 млн. долара

Мярката е срещу "небезопасни и рисковани" практики в американското банкиране на германския кредитор

15:44 | 31.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Федералният резерв на САЩ обяви, че глобява Deutsche Bank с 41 милиона долара заради пропуски в контрола върху прането на пари след скандал, включващ милиарди долари в руски рубли, предаде ДПА.

Мярката е срещу "небезопасни и рисковани" практики в американското банкиране на германската финансова институция, се посочва в съобщение до медиите.

Централната банка на САЩ е установила, че местното подразделение на Deutsche Bank не е успяло да поддържа ефективна програма, с която да спазва американските закони срещу прането на пари и в областта на банковата тайна.

Властите в САЩ твърдят, че рубли на стойност около 10 милиарда долара са "изпрани" чрез банката между 2011 и 2015 година през Москва, Ню Йорк и Лондон.

Подозира се, че Deutsche Bank е пропуснала възможности да засече прането на пари заради провал на надзорните функции.

През януари германската банка сключи с нюйоркския департамент по финансови услуги извънсъдебно споразумение за 425 милиона долара във връзка със схема за пране на пари, припомня ДПА.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още