IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Nasdaq записаха нови рекордни върхове

Споразумението между Русия и Саудитска Арабия за добива на петрол донесе оживление на петролните пазари

23:23 | 15.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичните компании и оживлението на петролните пазари доведоха S&P 500 и Nasdaq до нови рекордни върхове. На фона на поскъпването на петрола енергийният сектор беше един от най-печелившите отвъд Океана, съобщава CNBC.

Без рекорди Dow Jones също записа ръстове - в рамките на 0,41% до 20 981,94 пункта. Индексът получи подкрепа от търговията на Cisco Systems, чиито акции поскъпнаха в резултат на масивната кибератака.

На стойността на индекса на сивите чипове влияние оказа и представянето на Johnson& Johnson. Акциите на компанията поскъпнаха с 2,71% до 126,99 долара за брой. Инвестиционната банка JP Morgan промени очакванията си за представянето на книжата на фармацевтичната компания и вече не ги смята за надценени.

S&P 500 добави 0,48% към стойността си и затвори на ниво от 2 402,32 пункта. За технологичния Nasdaq увеличението днес е от 0,46 на сто до 6 149,67 пункта.

На петролните пазари цената на петрола достигна най-високото си ниво за последните две седмици, изчисли Market Watch. Оживление донесе новината, че Русия и Саудитска Арабия са се договорили за удължаване на срока за ограничаване на лимитите за добива на петрол.

Ръстът обаче беше ограничен от месечния доклад на щатската Администрация за енергийна информация, според който показа ръст на активността на петролните полета в САЩ.

Така лекият суров петрол затвори търговията с цена от 48,85 долара за барел, което представлява ръст от 2,1%. Европейският Brent поскъпна с 1,9% до 51,82 долара за барел.

На валутните пазари щатският долар докосна най-ниската си стойност от седмици срещу кошница от валути. Търговията с единната европейска валута се разменя за 1,0989 долара, след 1,0932 долара за едно евро в петък, допълва Ройтерс.

Двуседмичен връх покори и цената на златото след поредния ракетен опит на Северна Корея. Ценният метал се търгуваше за 1 230 долара за трой унция, или увеличение от 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още