IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Ще бъда президент на всички американци

В речта си след официалното обявяване на победата му Доналд Тръмп обеща на американците, че ще са "толкова горди" с него като президент

11:08 | 09.11.16 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Доналд Тръмп стана 45-тият президент на САЩ, побеждавайки Хилари Клинтън в исторически президентски избори.

Пред поддръжниците си в New York Hilton в Манхатън, Ню Йорк, след като победата му бе официално обявена, Тръмп благодари на Хилари Клинтън за "тежката битка", която тя е провела по време на кампанията за президент на САЩ.

"Току-що получих обаждане от Хилари Клинтън. Тя ни поздрави за победата, а аз поздравих нея и семейството ѝ за наистина тежката кампания. Тя се бори изключително силно“, каза Тръмп.

Хилари работи от дълги години, затова ѝ дължим огромна благодарност за всичко, което направи за страната“, допълни той. „Сега обаче е време Америка да превърже раните, нанесени от разделението. Трябва да се обединим“.

Към всички републиканци и демократи и независими в тази нация казвам, че за нас е време да се обединим като един народ“, продължи Тръмп, цитиран от Fortune. „Обещавам на всеки гражданин на нашата земя, че ще бъда президент на всички американци, това е толкова важно за мен“.

Тръмп нарече кампанията си „невероятно и велико движение“, което е обединило американци от различни раси, произход и вярвания. Той заяви, че иска да работят заедно, за да се „възстанови“ нацията, допълвайки, че страната има „страхотен потенциал“.

Всеки един американец ще има възможност да реализира пълния си потенциал“, каза той. „Забравените мъже и жени на нашата страна вече няма да бъдат забравени“.

Тръмп засегна и част от плановете си за САЩ, казвайки, че страната ще „има най-силната икономика в цял свят“.

В същото време ще запазим чудесни отношения с всички други страни“, каза той. „Америка вече няма да се задоволява с нищо по-малко от най-доброто“.

Тръмп отбеляза, че спорната надпревара е била наистина трудна.

Беше трудно. Беше трудно“, каза той. „Тези политически неща са гадни и е трудно“.

Той завърши речта си, обещавайки на американците, че ще бъдат „толкова горди“ с него като президент.

Мога само да кажа, че макар кампанията да приключи, работата ни в това движение едва сега започва – веднага ще започнем да работим за американския народ и ще положим усилия, така че се надявам да се гордеете с вашия президент“, каза той. „Обичам тази страна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Представям важна истина, а тя е, че сега прилаганата сгрешена американска парична система е водещ причинител за развитие на потенциал за катастрофална криза със съпътстващи злини.Сега наличната сгрешена парична система и възможността за нейно подобрение може да се представя по различни начини.Имало е, има и ще има противопоставяне между регрес и прогрес.Не разбирам как човек с Вашия интелект е защитник за запазване на сега развиващи се регресивни стопански процеси със съпътстващи злини и против за тяхно прекратяване и създаване на условия за обществен просперитет?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
В твоя магазин друга плоча няма ли? Ама гледам си еволюирал малко :D - вече не е "сгрешена парична политика", а "подобрена парична политика". Браво - продължавай в същия дух - след около 600 години може и да ти покълне мозък :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 9
Иван Митев
преди 7 години
В САЩ се реализира реално обществено отрицание на лошо въздействие от сега прилагана сгрешена американска парична система.Управляващата партия олицетворява допусканата държавна грешка и на изборът за президент на САЩ се осъществи подсигуряван политически провал.За устойчив политически успех в САЩ е необходима подобрена американска парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
Hermes73
преди 7 години
Браво Тръмп!!!Успех!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още