IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street почти застина в очакване на данните за заетостта

И трите водещи индекса отчетоха минимални изменения през предпоследната за седмицата сесия

23:42 | 06.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Водещите американски борсови индекси приключиха сесията си в четвъртък с малки изменения, докато инвеститорите насочват вниманието си към ключовия доклад на заетостта, който ще бъде представен в петък.

„Мисля, че една голяма част от застоя се дължи на добрите данни за подадените молби за помощи при безработица, което ще даде по-голяма тежест на доклада за работните места утре", казва пред CNBC Ерик Уигънд, старши портфолио мениджър в  U.S. Bank. 

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average затвори с около 12 пункта по-ниско, или 0.07%, като Wal-Mart (-3,22%) и American Express (-3,76%) допринесоха най-много за спада, а Home Depot поведе печелившите. S&P 500 затвори малко над вчерашното си ниво, като здравеопазването поведе губещите, а добивните компании - печелившите. Технологичният измерител Nasdaq изтри 0,17% от стойността си. 

Министерството на труда ще представи утре своя доклад за работните места през септември, като икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакват икономиката на САЩ да е добавила 175 000 работни места, а безработицата да остане стабилна на ниво от 4,9%. 

„Пазарът осмисля вероятността за увеличение на лихвените проценти. Ако погледнете кривата на доходност, тя е по-висока. Мисля, че инвеститорите, които търсят доходност, преосмислят някои от своите активи“, казва Ким Форест, старши анализатор във Fort Pitt Capital.

Марис Ог, която е президент на Tower Bridge Advisors, посочва, че важен фактор са корпоративните отчети, които ще започнат да излизат с началото на октомври. „Имаме ниска база за сравнение миналата година, когато петролът се срина и страховете бяха големи“, посочва тя. Сезонът на отчетите ще бъде открит от Alcoa през следващата седмица.

Министерството на труда публикува седмичния си доклад за подадените молби за помощи при безработица. Броят им се понижава с 5000 до сезонно изгладени 249 хил. през седмицата, приключила на 30 септември. Това е най-ниската стойност от средата на април, когато тя беше на 43-годишно дъно. В сряда излезе докладът на ADP и Moody’s Analytics, според който частният сектор добавя 154 хил. нови позиции през деветия месец на годината.

В корпоративната сфера акциите на социалната мрежа Twitter се сринаха с 20%, след като специализираното издание Recode съобщи, че е малко вероятно трите големи технологични гиганта (Apple, Google и Facebook) да проявят интерес към платформата за микроблогове. Сайтът съобщи също, че Walt Disney няма да се опитва да купи Twitter. Социалната мрежа е съобщила на евентуалните купувачи, че иска да приключи преговорите за продажбата си преди обявяването на резултатите за третото тримесечие на 27 октомври, съобщиха пред Ройтерс източници, запознати с въпроса.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
nobel
преди 7 години
Имат всички условия за бърз растеж. Скъп петрол. Евтино злато ... Кокво повече им трябва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
nobel
преди 7 години
А аз си мислех, че чакат лихвите да се вдигнат. Нещо много бързо увяхна надеждата за по-високи лихви. И защо така??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още