IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street подобри рекорд от март 1998 г.

Dow Jones, S&P 500, Nasdaq и Russell 2000 едновременно приключват на рекордно високи равнища за втора поредна сесия

23:18 | 22.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Dow Jones, S&P 500, Nasdaq и Russell 2000 приключиха днешната сесия на рекордно високи равнища, съобщава MaretWatch.

За пръв път от март 1998 г. индексите приключват втора поредна търговска сесия, достигайки рекорди едновременно, посочва изданието.

В края на днешната търговия Dow Jones добави 0,35% до 19 023 пункта, подкрепен от акциите на Verizon Comunications, Boeing и Intel, които поскъпнаха съответно с 2,44%, 1,7% и 1,43%.

S&P 500 отчете ръст от 0,22% до 2 202 пункта. От секторите в състава на индекса с понижения приключиха сесията само енергийните акции и акциите на компаниите от сферата на здравеопазването. Най-силни ръстове в днешната сесия отбелязаха акциите на телекомите (2,08%), както и на компаниите за имоти (1,7%), след като стана ясно, че продажбите на съществуващи жилища в САЩ са нараснали до най-високо ниво от 9 години и половина през октомври.

Данните за продажбите на стари жилища са на Националната асоциация на брокерите на имоти в САЩ. Очакванията са пазарът да започне да се забавя заради очертаващото се по-бързо увеличение на лихвите в страната, след като Доналд Тръмп встъпи в длъжност. Експертите обаче смятат, че пазарът ще успее да понесе и значително по-високи лихвени нива заради добрата форма на пазара на труда.

Nasdaq се разшири с 0,33% до 5 386 пункта.

CNBC припомня, че Федералният резерв индикира от известно време желанието си да започне да нормализира паричната си политика, но още не е сигурно дали американската централна банка ще предприеме някакви стъпки през декември.

Цената на златото продължи възстановяването си от достигнатото деветмесечно дъно на фона на стабилизирането на долара на валутните пазари. Анализатори обаче предупреждават, че благородният метал е уязвим, ако инвеститорите решат да изтеглят част от печалбата си около Деня на благодарността в САЩ.

Фючърсите на златото със срок на доставка през декември поскъпнаха с 1,4 долара (0,1%) в днешната сесия до 1 211,2 долара за тройунция. Вчера жълтият метал се търгуваше на ниво от 1 208,7 долара за тройунция, което е най-ниско ниво от февруари, съобщава MarketWatch.

Доларовият индекс, който отчита динамиката на зелените пари спрямо шест основни валути, остана почти без промяна днес, след като през миналата седмица измерителят достигна ниво от 101,54 – най-високото от април 2003 г.

Същевременно цената на петрола обърна тренда и отчете първия си спад от три сесии насам заради съмненията и опасенията около предстоящите преговори на ОПЕК за ограничаване на добивите. Предложението, което ще обсъжда картелът, е за свиване на добивите с 4-4,5%, като споразумението изключва Либия и Нигерия, съобщава Ройтерс.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през януари поевтиняха с 21 цента (0,4%) до 48,03 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Януарските контракти на сорта Брент обаче отбелязаха ръст на цената от 22 цента (0,5%) до 49,12 долара на стоковата борса в Лондон. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още