IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street посрещна с рекорди обнадеждаващи данни за щатската икономика

Цената на петрола загуби инерцията от първите часове на търговията и затвори със загуби

23:22 | 01.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рекорди записват водещите индекси на Wall Street на фона на данните за повечето от очакваното нови работни места в частния сектор в САЩ, пише CNBC. Анализаторите коментират, че на фона на растящата заетост Федералният резерв ще има все по-малко основания да не повиши основните лихви в страната.

Dow Jones повиши стойността си с повече от 135 пункта, или 0,65%, до 21 144,18 пункта. Подкрепа на търговията оказа представянето на Goldman Sachs и UnitedHealth. Индексът на сините чипове записва първи рекорден пик от март насам.

За S&P500 увеличението е от 0,76 на сто до 2 430,06 пункта, докато Nasdaq добави 0,78 на сто към стойността си и затвори първата за месеца сесия на ниво от 6 246,83 пункта.

Технологичните компании бяха едни от най-добре представящи се на пазарите днес. Финансовите компании, както и здравните компании, също подкрепиха ръстовете на водещите индекси на борсите отвъд Океана.

Цената на петрола обърна първоначалните тенденции за ръстове, породени от поредния доклад, показващ спад на резервите от горива в САЩ, пише Market Watch. Лекият суров петрол затвори с цена от 48,36 долара за барел, което е малко под 0,1%. Европейският Brent загуби 0,3% от цената си до 50,63 долара за барел.

Щатският долар стабилизира позициите си на валутните пазари. Американската валута получи подкрепа от добрите данни за американската икономика и обърна тенденцията в последните две сесии. Едно евро се разменя за 1,1217 долара, спрямо 1,1247 долара в сряда. Единната европейска валута е повишила стойността си с 6,7% спрямо долара от началото на годината.

Цената на златото намалява с малко над 0,4% до 1,270,10 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още