IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се изнервя дни преди изборите за президент в САЩ

Цената на петрола потъна до шестседмично дъно след значителния ръст на резервите от петрол в САЩ

22:25 | 03.11.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана се оцветиха в червено. Инвеститорите са изнервени дни преди изборите за президент в САЩ. На търговията натежа и представянето на Facebook, съобщава CNBC.

Пазарите разглеждат Доналд Тръмп като "голямата неизвестна", коментира Робърт Павлик, стратег в Boston Private Wealth. "Хилари Клинтън, макар и да не е добре настроена към бизнеса, е определено добре настроена към пазарите", обяснява още той.

"Инвеститорите оценяват възможността Доналд Тръмп да стане президент. 80% от компаниите в S&P 500 вече изнесоха резултатите си за печалбите. Индексът се търгува на почти четиримесечно дъно", каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Dow Jones загуби 0,16% от стойността си и финишира сесията на ниво от 17 930,74 пункта. Голяма част от загубите се дължи на търговията на Apple. Акциите на компанията поевтиняха с 1,07% до 109,83 долара за брой.

Сред големите губещи днес се нареди и фармацевтичният гигант Pfizer. Компанията загуби 2,42% от пазарната си капитализация, а книжата й се търгуваха за 29,89 долара за брой.

S&P 500 записва 8-ма поредна сесия със спад, което е най-дългата губеща серия от 2008 година насам. Индексът губи 0,44% от стойността си и затвори на ниво от 2 088,66 пункта. Сред големите губещи са технологичните компании, част от широкия индекс. Енергийният сектор обаче записва ръстове.

За Nasdaq намалението днес е от 0,92 на сто до 5 058,41 пункта. Върху индекса натежа търговията на Facebook.

Социалната мрежа представи в сряда по-добър от очакваното финансов отчет през третото тримесечие. В същото време обаче компанията очаква спад на приходите от представянето на реклами в средата на следващата година. Така акциите на компанията поевтиняха с 5,7% и затвориха търговията при цена от 119,95 долара за брой.

Цената на петрола достигна шестседмично дъно след данните на Администрацията за енергийна информация (EIA), които показаха ръст на резервите от петрол в САЩ. Към края на миналата седмица резервите от суров петрол се увеличават с 14,4 млн. барела. Толкова рязък седмичен ръст институцията не е регистрирала от 1982 година насам, допълва Market Watch.

Така американският сорт лек суров петрол поевтиня с 1,4% до 44,73 долара за барел. Европейският Brent загуби 1% от цената си до 46,41 долара за барел.

На валутните пазари британският паунд повиши стойността си след коментарите от Английската централна банка, че може да повиши лихвата, ако инфлацията расте бързо. Така британската валута се разменяше за 1,2455 долара, което е ръст от 1,2 на сто спрямо сряда.

Щатската валута се търгуваше с понижения и спрямо еврото. Търговията се извършваше при 1,111 долара за едно евро.

Цената на златото достигна до 1 303,30 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 7 години
Нервни горките. Няма страшно, сега има апчета за всичко.Музикален поздрав за нервните:https://***.youtube.com/watch?v=AI2BWyVpqkY
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
Sakamano
преди 7 години
Преди време слушах един да разправя, как веднага след изборите "олигарсите" се събирали и привиквали новия президент за да му пуснат филм с убийството на Кенеди, на който се виждал истинският убиец. По този начин го предупреждавали да прави каквото му кажат. Друг пък твърдеше, че последните няколко президента на САЩ са били роботи. Сега ми се иска някой от двамата oткaчaлки да е бил прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
scott
преди 7 години
еми така си е....."пазарите" са печатницата на фед и "заемите" към правителството". А бизнесъ е производството и реалната икономикс.Вместо Правителството да е върсъс далаверите, гоуемиа дълг и крупните финансови машинации и в съюз с производителите, то е със гоуемите мушеници върсъс икономиката.Що го прави? Изглежда му по-лесно и доходно. Не си мърда и малкиа пръст, а има за харчене несметни богатства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 7 години
Нито килъри нито дони ще везмат решения самосиндикално..как масата овце не го проумя това даже и тези с лъскъвите ризи учили в елитни университети...това са просто мъпетите за пред стадото и от тях не зависи ама нищо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"Хилари Клинтън, макар и да не е добре настроена към бизнеса, е определено добре настроена към пазарите"Баси умозаключението !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още