IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори поредна седмица с ръст на водещите индекси

Джанет Йелън постави на масата въпроса за повишаването на лихвите в САЩ през март

23:27 | 03.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на Wall Street записаха минимални ръстове в последната сесия за седмицата. Търговията започна на червена територия, но коментарите на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън обърнаха посоката.

Думите на Йелън бяха разчетени от инвеститорите почти като обещание за повишаване на основната лихва в САЩ още през този месец.

Така Dow Jones отбеляза увеличение с минималните 0,01% до 21 005,71 пункта. Седмицата приключва с ръст от 0,9 на сто и индексът на сините чипове успява да запише четвърта поредна седмица на зелена територия, отбелязва Market Watch.

На стойността на Dow Jones днес натежа представянето на Nike, чиито акции поевтиняха с 1,9% до 56,70 долара за брой. На обратния полюс беше Goldman Sachs. Книжата на инвестиционната банка прибавиха 0,73% и затвориха търговията с цена от 252,89 долара за брой.

Повишението за S&P 500 днес е в рамките на 0,05% до 2 383,12 пункта, подкрепено от представянето на финансовия сектор. За седмицата увеличението е от 0,7 на сто и широкият индекс приключи на зелена територия за шеста поредна седмица. Технологичният Nasdaq напредна с 0,16% до 5 870,75 пункта. Индексът затваря на зелена територия, с ръст от 0,4 на сто, шеста поредна седмица.

Петролът записа седмичен спад на фона на увеличения добив на суровината в САЩ. В последната търговска сесия за седмицата обаче движението е нагоре след новината за блокирането на най-голямото петролно пристанище в Либия, допълва Market Watch.

Лекият суров петрол поскъпна с 1,4% до 53,33 долара за барел. Седмичният спад е в рамките на 1,2 на сто. Европейският сорт Brent затвори с цена от 55,90 долара за барел. Това е ръст от 1,5% спрямо предходната сесия и спад от 0,7% спрямо предходната седмица.

Златото загуби 2% от стойността си през тази седмица. В последната сесия за тази седмица ценният метал губи след думите на Джанет Йелън. Цената на златото губи 0,5 на сто до 1 226,50 долара за трой унция.

На валутните пазари щатският долар губи стойност спрямо кошница от валути. Едно евро се разменя за около 1,06 долара, допълва CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още