IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp протяга ръка на бизнеса

Компанията разработва отделно приложение, насочено към корпоративните клиенти

20:20 | 01.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

WhatsApp се насочва към корпоративния свят. Мобилното чат приложение, което е собственост на Facebook, започна да верифицира бизнес акаунти и подготвя отделно приложение за корпорации, които да могат да си чатят с потребителите, сочат данни на уебсайта за поддръжка на фирмата, цитирани от Business Insider.

WhatsApp обявснява, че ще поставя зелено тикче, когато е потвърдено, че телефонният номер принадлежи на компания.

“WhatsApp изследва начините да комуникирате с компаниите, които са важни за вас”, посочват от компанията. В текста се допълва, че “бизнес верификацията в момента е ограничена до малък брой от компании, участващи в пилотна програма”.

Отделно WhatsApp изглежда подготвя самостоятелно приложение за бизнеса според данни на WEBetaInfo. То ще е достъпно само на телефони с Android засега.

Не е ясно дали отделното приложение е достъпно за някои от ранните бизнес партньори на WhatsApp. Доказателства в кода на оригиналното приложение WhatsApp подсказват, че компаниите ще могат да изпращат автоматично съобщения за поддръжка, подобно на начина, по който това се случва във Facebook Messenger.
Същевременно WhatsApp е пуснала обява за технически специалист, в която също се споменава “приложението WhatsApp Business за Android”.

Говорител на компанията отказва да коментира какви са плановете на WhatsApp.

Facebook придоби WhatsApp за 19 млрд. долара през 2014 г., но услугата все още не реализира приходи от над 1 млрд. потребители, които ползват приложението. Сега социалната мрежа насочва фокуса си все повече върху това как да печели от чат услугата. Отварянето на WhatsApp за компании за клиентска поддръжка може да бъде начин за постигане на тази цел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още