IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon позволява създаването на система от колонки Echo

Те ще бъдат управлявани през умния асистент Alexa

11:43 | 30.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По-рано този месец имаше слухове, че Amazon работи по пускането на аудио в няколко стаи едновременно чрез нейната линия устройства Echo. Сега компанията обяви, че е направила именно това. Онези, които имат Echo в няколко стаи, ще могат да пускат музика на определени устройства или на група от тях едновременно, пише Engadget.

През приложението Alexa потребителите могат да създават група от колонки, например всички, които се намират на горния етаж на къщата, а след това, когато искат да чуят музика само през тях, ще трябва да наредят на Alexa да ги стартира. Засега тази функция се предлага с услугите Amazon Music, TuneIn, iHeartRadio и Pandora. Предстои да бъде пусната поддръжка и за Spotify и SiriusXM.

Заедно с тези нови възможности Amazon ще създаде инструменти, които ще са достъпни по-късно тази година и които ще позволяват на разработчиците да позволяват на отделни устройства с Alexa да се интегрират в система. Така потребителите на Echo устройства и на други с гласовия асистент Alexa ще могат да ги ползват заедно, за да пускат музика.

Други системи като Google Home и Sonos вече предлагат такива функционалности.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още