IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Music планира видео офанзива

Кога услугата ще стартира своите видео предложение все още не е ясно

09:21 | 17.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Отдавна има слухове, че Apple възнамерява да разшири своята услуга за музикален стрийминг Apple Music с телевизионни шоу програми. Сега обаче те намират коментар и от мениджъра на компанията Джими Айовин, който потвърждава пред TechCrunch, че компанията планира видеопродукция.

„Ние се опитваме да създадем едно общо попкултурно преживяване, а това включва аудио и видео“, казва той, но допълни, че не си представял компанията да произвежда сериали като South Park.

Кога Apple Music ще стартира своите видео приложения все още не е ясно. Според Айовин обаче няма да има безплатна версия на услугата за видео стрийминг. 



Айовин коментира и как Apple ще направи своята услуга да се откроява спрямо услугите на днешните стрийминг музикални конкуренти, като Spotify и Pandora, които са насочени към превръщане на потребителите на безплатна услуга в платени абонати.

„Ние не се борим безплатно. Ето каква е сделката – ето ви една проста програма, където са всички песни, тук е цялата музика, дайте ми 10 долара и всичко ще е наред“, казва той.

Apple Music няма безплатна версия, освен безплатния двумесечен пробен период, което е сериозна разлика от конкурентите. Spotify, например, заяви, че 80 на сто от неговите платени абонати са стартирали ползването на услугата като безплатни потребители, поради което тя продължава да предлага "Freemium" като входна точка към своята услуга.

В същото време Apple не само се фокусира върху превръщането на Apple Music в платена услуга, но също изключи друго съдържание за безплатен стрийминг, което се издържаше от реклами, iTunes Radio, която предлагаше кураторски радио станции въз основа на определен жанр. Те останаха достъпни само за абонати на Apple Music от началото на 2016 г.

Този ход може би се отплаща. През декември Apple заяви, че има 20 млн. платени абоната – почти половината на тези на Spotify. Но трябва да се има предвид, че шведската услуга стартира дейността си доста по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още