IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Пловдив се запозна с възможностите за работа с индийски партньори

Пловдивският регион се превърна в предпочитана дестинация за инвестиции в рамките на само няколко години

15:09 | 16.06.16 г. 2
Бизнесът в Пловдив се запозна с възможностите за работа с индийски партньори

Развитието на двустранното икономическо сътрудничество между България и Индия беше водещата тема на дискусии на бизнес форум, организиран в Пловдив от Индийско-българската бизнес камара. Събитието беше организирано от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, която от години активно работи за налагането на Пловдив като предпочитано място за чуждестранни инвестиции.

Превръщането на Пловдив в индустриалната столица на България предопределя засиления интерес от страна на различни бизнес-организации.

Сред официалните гости на бизнес форума бяха н.пр. Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия в България, Борислав Боянов, председател на Камарата, както и Иван Тотев, кмет на Пловдив.

По време на форума бяха споделени успешни бизнес практики, обединени в презентацията „Made in India“, „Истории на успеха“ от България и Индия. Представители на над 50 български компании имаха възможност да се запознаят с интересни бизнес възможности и да получат отговори на конкретни въпроси, свързани с практическите аспекти на двустранните бизнес отношения.

„Пловдив стои все по-добре на инвестиционната карта на Европа и ние като водеща компания са стремим да популяризираме България и град Пловдив пред чуждестранните инвеститори“, коментира Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп. „Радваме се, че съвместно с Индийско-българската бизнес камара имаме възможност да сме домакин на този форум, който открива нови перспективи и бизнес възможности между двете страни“, коментира още той.

Пловдивският регион е един от най-динамичните и бързо развиващи се в България и в рамките само на пет години се превърна в предпочитана дестинация за инвестиции. Все повече чуждестранни компании с експортна насоченост съсредоточават производството си в региона. Там се намират и най-големите в страната логистични центрове и индустриални паркове.

Област Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура - магистрали, модернизирани железопътни линии и международно летище, което подпомага процеса на индустриализация на региона.

В последните години заради стратегическото си разположение областта се превърна в предпочитана локация от чуждестранните инвеститори. Доказателство за това е постоянният интерес от страна на чуждестранните инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Echka
преди 7 години
Пловдив става все по-приветлив град за живеене с тоя аутсорснат модел
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
KalinaR
преди 7 години
това е едно много амбициозно начинание, хубаво е, че бизнесът в България все повече се развива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още