IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският лек суров петрол падна под 40 долара за барел

По-късно днес ще бъдат публикувани данните за броя на нефтените платформи в САЩ и това по всяка вероятност ще предизвика динамика в цената

09:51 | 24.03.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтинява в четвъртък, след като записа резки спадове и предната сесия заради поредния ръст в резервите на САЩ, съобщава WBPonline. По-късно днес ще бъдат публикувани данните за броя на нефтените платформи и това по всяка вероятност ще предизвика динамика в цената. Миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes обяви първото повишение в броя им от началото на 2016 г. 

Към 9:30 часа българско време американският лек суров петрол WTI се търгува с 1,31% понижение до 39,27 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,77% до 40,16 долара за барел.

В сряда американската Администрация за енергийна информация съобщи, че петролните резерви в САЩ нарастват с 9,4 милиона барела през седмицата до 18 март, което е далеч над очакваните 2,5 милиона барела ръст. Ден по-рано Американският петролен институт съобщи за повишение от 8,8 милиона барела миналата седмица.

От друга страна добивът на петрол в САЩ се понижава до 9,04 милиона барела дневно, което е най-ниското ниво от началото на ноември 2014 г.

Резервите от бензин се понижават с 4,64 милиона барела – повече от два пъти над очаквания спад в размер на 2,1 милиона барела.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Internet
преди 8 години
Чета заглавието на материала и се питам: Трябва ли да се разплача от тази новина...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още