IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола продължават да се повишават преди данни за резервите в САЩ

Инвеститорите започват да се питат дали ОПЕК действително ще удължи действието на споразумението за свиване на добива и след края на юни

09:50 | 25.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола продължават да се повишават във вторник, преди да излязат данните на Американския петролен институт за резервите в САЩ, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,37% до 49,41 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст от 0,35% до 52,31 долара за барел към 9:35 часа българско време.

Трейдърите очакват Американският петролен институт да обяви, че миналата седмица е имало спад в резервите от 1,3 млн. барела дневно. Освен това се очаква спад в резервите от гориво за отопление от 1,2 млн. барела дневно, а при бензина прогнозите са за понижение от 1,225 млн. барела.

В сряда ще бъдат публикувани официалните правителствени данни на Администрацията за енергийна информация.

В петък миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes обяви, че нефтените платформи в САЩ са се повишили с 5 до 688.

Инвеститорите започват да се питат дали ОПЕК действително ще удължи действието на споразумението за свиване на добива и след края на юни. Картелът ще заседава на 25 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още