IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият дълг ще е доминираща тема за новото правителство в Атина

ЕК изрази задоволство от присъствието на много проевропейски партии в новия състав на парламента в Гърция

15:45 | 21.09.15 г.
<p>
	Алексис Ципрас. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: Ройтерс

Преговорите на Гърция с международните кредитори за уреждане на нейния дълг ще фигурират като основна тема в политическия дневен ред на Алексис Ципрас, предадоха агенциите Ройтерс и ТАСС.

Ние ще продължим преговорите в близко време и въпросът за дълга ще стане първата важна тема за обсъждане, цитира Ройтерс думите на източник от партията СИРИЗА, постигнала победа на парламентарните избори в Гърция.

Преди това представителката на партията Олга Геровасили каза, че новото правителство на СИРИЗА ще продължи жестоките преговори с европейските кредитори, тъй като по думите й е необходимо да се определи как ще се изпълнява новото споразумение, което предишният кабинет на СИРИЗА постигна с кредиторите.

Междувременно Европейската комисия изрази днес задоволство от присъствието на много проевропейски партии в новия състав на парламента в Гърция, предаде БТА.

Поздравяваме премиера Алексис Ципрас, окуражени сме от многобройното присъствие на проевропейските партии, следобед председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще разговаря с Ципрас, съобщи говорителят на комисията Маргаритис Скинас.

Ципрас вече се ангажира с амбициозна икономическа програма, новото правителство сега ще има мандат да извърши реформите, отбеляза говорителят. ЕК е готова да помогне, предстои много работа и няма време за губене, добави той. Очакваме новото гръцко правителство да положи клетва бързо, допълни говорителят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още