IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на европейските фондови борси се оцветиха в зелено

Медиите бяха сред най-добре представящите се сектори заради добри корпоративни отчети

19:30 | 01.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борсови индекси приключиха седмица с ръстове, като инвеститорите анализираха серия данни, съобщи CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши с 0,67%, като всеки сектор с изключение на телекомите финишира на зелена територия. Повечето борси в отделните държави не записаха съществени седмични изменения, а за при Stoxx 600 седмичният ръст е 0,2 на сто.

В Европа медиите бяха сред най-добре представящите се сектори заради добри корпоративни отчети и повишения на рейтинга. Френската компания Vivendi отчете 5,2-процентово поскъпване на акциите, след като публикува добри резултати за второто тримесечие.

Акциите на Volvo поскъпнаха със 7,3%.

Британската софтуерна компания Micro Focus обаче се изкачи на върха на паневропейския индекс, след като приключи сделка за сливане със едно от звената на Hewlett Packard Enterprise. Акциите на MicroFocus поскъпнаха със 7,5 на сто.

Британският производител на лекарства Indivior обаче записа спад в цената на акциите си от 35%, след като заяви, че ще обжалва решение на американски съд, според което компанията Dr Reddy's не е злоупотребила с патенти.

В сферата на макроикономиката активността в британската промишленост се повиши до четиримесечен връх при 56,9 пункта, надминавайки очакванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още