IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои факти ще влияят на пазарите днес?

S&P заплашва BP и Eni с понижение на рейтингите, Австралийската централна банка остави основната лихва на страната на рекордно ниско ниво

09:51 | 06.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С помощта на специализираното издание Finanzen.net отново обобщаваме накратко фактите, които ще оказват вероятно най-сериозно влияние на пазарите днес:

1. Борсите в Азия са зелени

Фондовите пазари в Азия са на зелена територия и във вторник. Повишения има преди всичко в Токио и Хонконг, като в Хонконг ръстовете са по-слаби, а в континентален Китай борсите отново са затворени заради празник.

2. Банката Lampe понижава прогнозата си за представянето на DAX през 2015 и 2016 г.

Бутиковата германска банка Lampe понижи годишната си прогноза за развитието на водещия германски индекс DAX от 12 100 до 10 800 пункта. За 2016 г. експертите на банката очакват бенчмаркът да се понижи от 12 500 до 11 200 пункта.

3. Еврото почти не се движи

Единната обща европейска валута почти не се движи в ранната сесия и остава значително под границата от 1,12 долара за евро. Търговията на форекс пазарите остава в сянката на паричната политика в САЩ. Тя обаче все още е мистерия за редица анализатори.

4. Служителите на VW настояват за отговори

По време на извънредно събрание на служителите в основния завод на концерна VW във Волфсбург главният изпълнителен директор Матиас Мюлер ще бъде подложен на словесен „обстрел“ от служителите. И други директори ще трябва да отговарят на въпроси за бъдещето на компанията.

5. Руските антикартелни власти поставят краен срок на Google за Android

В рамките на картелното разследване руските власти са поставили краен срок на американската Google. До 18 ноември компанията трябва да се погрижи за това приложенията за смартфони с операционната система Android да идват навреме за всички оператори.

6. S&P заплашва BP и Eni с понижение на рейтингите

Ниските цени на петрола заплашват кредитоспособността на европейските компании от сектора. След като американската рейтингова агенция Standard & Poor's (S&P) понижи през уикенда перспективите си за двата американски концерна Exxon Mobil и Chevron, сега тя заплашва с подобни мерки и европейските конкуренти.

7. Австралийската централна банка остави лихвата на рекордно ниско ниво 

Австралийската централна банка остави основната лихва на страната на рекордно ниско ниво. Ключовата лихва остава на ниво от 2 на сто, заяви Reserve Bank of Australia (RBA) във вторник в Сидни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още