IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египетски военни откриха отломки от разбилия се самолет на EgyptAir

Останките са открити на 295 километра от египетския бряг в Средиземно море

15:02 | 20.05.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Египетски военни са открили отломки на разбилия се на 19 май самолет на EgyptAir. Това съобщава авиокомпанията в своя Twitter акаунт. Отломките са открити в Средиземно море на 295 километра от египетския бряг.

 

 

 

Рано сутринта на 19 май самолетът на египетската компания, извършващ полет от Париж за Кайро, изчезна от радарите.

Тъй като екипажът не беше подал сигнал за бедствие, версиите за катастрофата са множество, а властите в Египет не изключват нито една от тях, включително и терористичен акт. 

Издирването на останки от самолета продължава в района, допълват още от самолетната компания. Открита е и гореща линия за близките на пасажерите. На борда на самолета имаше 66 души – пасажери и екипаж. По-голямата част от пътниците са египтяни (30 души) и французи (15 души).

Това е вторият самолет на EgyptAir, с който се случва инцидент в последните месеци. В края на март самолет на авиокомпанията, изпълняващ вътрешен полет между Александрия и Кайро, беше отвлечен и кацна принудително в Кипър. Развръзката тогава беше щастлива и пътниците бяха освободени.

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още