IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon пуска конкурента на Etsy

Предизвикателството за Etsy е още по-голямо на фона на спада в цената на акциите ѝ

18:05 | 08.10.15 г.
Amazon пуска конкурента на Etsy

Etsy, която се сблъсква със забавяне на растежа си и спад в цената на акциите си, ще се изправи срещу нов конкурент - Amazon.com, пише Wall Street Journal.

Сиатълският онлайн гигант пуска нова секция на сайта си, наречена “Handmade”, която е насочена точно към сегмента на Etsy. Amazon дори се опитва да привлече потенциални продавачи на ръчно изработени продукти директно от Etsy.

Въпреки че Etsy има 10-годишна история в продажбата на артистични ръчно създадени стоки, Amazon разполага с 10 пъти повече от нейните 22 млн. активни потребители. Освен това около 40 млн. души са готови да плащат по 99 долара на година, за да станат абонати на програмата за неограничени доставки Prime.

Amazon обяви, че ще пусне новия си сайт с 5000 търговци, които ще продават общо 80 000 стоки. Продуктите ще се показват и при общото търсене на сайта на Amazon, разкри говорителят на компанията. Около 600 стоки пък ще бъдат предлагани в рамките на двудневните доставки чрез Prime. Etsy от своя страна се гордее със своите 1,5 млн. търговци.

Продавачите в Amazon ще плащат 12% такса на трансакция, почти 4 пъти повече от тази в Etsy (3,5%), като включва таксата за вписване. Това може да прогони част от търговците от Amazon.

Etsy изглежда уязвима, а цената на акциите ѝ спадна с 53% откакто достигна връх от 30 долара по време на първичното публично предлагане на компанията.

“Другите сайтове залагат на цената и удобството”, твърди главният изпълнителен директор на Etsy Чад Дикерсън. “Ние не поставяме нашите продукти редом до масово произвежданите”.

Говорителят на Amazon пък заяви, че компанията ще се увери, че всички търговци произвеждат ръчно своите продукти. По време на пускането на Amazon Handmade ще се предлагат само няколко категории: бижута, аксесоари за дома, произведения на изкуството, парти консумативи, кухня и трапезария, канцеларски материали и мебели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още