IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как се представя Amazon на китайския пазар за онлайн търговия?

Нещата никак не изглеждат розово за онлайн гиганта

20:21 | 23.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Макар че в ролата си на водещ онлайн търговец на дребно Amazon владее пазара в повечето западни страни, технологичният гигант ще трябва още доста да се постарае, за да навлезе на китайския пазар, коментира Statista. Според iResearch China, китайска компания за пазарни изследвания, пазарният дял на базираната в Сиатъл компания в Китай възлиза на под 1% през 2016 г.

Пазарът на онлайн търговия в Китай, чийто размер е колкото този в САЩ, очевидно се доминира от Tmall – платформата за търговци на Alibaba, на която се падат 56,6% от продажбите за 2016 г.

Amazon ясно показа амбициите си към Китай, когато компанията купи Joyo – най-големия търговец на книги в Китай в онзи момент, за 75 млн. долара през 2004 г. Joyo.com стана част от Amazon.cn и се преименува на Joyo Amazon през 2007 г., преди изцяло да се откаже от старото си име и да се ребрандира на Amazon China през 2011 г.

Infographic: Amazon Has Yet to Crack the Chinese Market | Statista

Още графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още