IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск си върна домейна X.com

TechCrunch спекулира, че цената може да е минала 5 млн. долара

10:24 | 11.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С публикация в Twitter Илон Мъск потвърди, че е новият стар собственик на X.com, безспорно много добър домейн, който той притежаваше през 1999 г., предава TechCrunch.

Промяната в регистъра Whois изглежда е била забелязана първоначално от блогъра Елиът Силвер, който отбелязва, че X.com събира прах от времето си като предшественик на PayPal. На 3 юли домейнът преминава в ръцете на нов частен собственик и сега имаме потвърждение, че това е много ентусиазираният (и очевидно носталгичен) Илон Мъск.

Мъск бе преди това собственик на X.com, който служеше като дом за стартъпа му за финансови услуги. В крайна сметка компанията беше обединена с друга фирма, наречена Confinity, в сделка, която след това роди PayPal през 2001 г.

Домейни с една буква са ценни, а Х очевидно е най-ярката и най-универсална буква в азбуката, така че няма да е изненадващо, ако продажбата е била на цена над 5 милиона долара. Тази ценова граница би направила адреса един от най-скъпите домейни.

Ще отнеме време, за да разберем и какво ще прави Мъск с адреса X.com, но той очевидно би паснал маркетингово както на неговата компания SpaceX, така и на Model X на Tesla.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още