IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vimeo се отказва от плана си за конкурент на Netflix

Пускането на подобна услуга щеше да е рисковано на един толкова населен пазар

09:16 | 27.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

IAC/InterActiveCorp се отказва от плановете си да създаде услуга за видео по заявка, която можете да се конкурира с Netflix, Hulu и HBO, пише Bloomberg.

Услугата трябваше да привлече всичките над 200 млн. потребители на Vimeo да плащат за ексклузивно съдържание. Вместо това сега Vimeo ще се фокусира върху инструменти, които да служат на експертите във филмовата индустрия.

Vimeo "реши да не предлага базирана на абонамент услуга с оригинално програмиране, която беше планирана да стартира през 2018 г.”, коментира говорителят на видео услугата. 

Създаването на нова платена видео услуга може да бъде нещо изключително скъпо на един препълнен с играчи пазар, особено като се има предвид факта, че Vimeo се изправя срещу по-утвърдени компании с по-големи бюджети.

Netflix ще похарчи 6 млрд. долара за програми тази година. Amazon пък харчи по около 4,5 млрд. долара годишно, твърдят някои анализатори.

Главният изпълнителен директор на Vimeo Джо Ливайн заяви през миналата година, че планира да инвестира “десетки милиони” долари в предавания за услугата по заявка на компанията, а не “стотици милиони”.

Първоначално услугата трябваше да бъде пусната по-късно тази година, но стартът ѝ беше отложен през май. Тогава компанията обяви, че плановете се отлагат за първата половина на 2018 г., за да се даде повече време за осигуряване на “най-доброто съдържание”, обясни Ливайн.

Освен това Vimeo искаше да се конкурира за по-различни зрители - за онези, които имат по-нишови интереси и търсят по-провокативно съдържание. Има десетки услуги, които таксуват хората по 5 до 15 долара на месец за всичко - от анимета до религиозни предавания.

В края на първото тримесечие Vimeo има около 800 хил. абонати, които плащат, за да ползват нейните инструменти, свързани с киното.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още