IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат 10% ръст на свръхлуксозните имоти в Лондон

Ръстът в цените на най-скъпите имоти в Лондон за 2010 г. бе 8%

11:13 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат 10% ръст на свръхлуксозните имоти в Лондон

Цените на най-скъпите жилища в Лондон ще се покачат с до 10% тази година, провокирани от растящо търсене от страна на международните купувачи за ограничен брой налични свръхлуксозни имоти, сочи доклад.

Цените на апартаментите и къщите с цени от над 10 млн. паунда, повечето от които са в близост до Хайд Парк, се повишиха с 8% миналата година, се казва в доклад на Knight Frank, цитиран от Bloomberg.

“Имаше няколко много значителни продажби през първите седмици на годината, което е показателно за размера на капитала, който е насочен към най-горния сегмент на пазара в Лондон”, се казва в доклада.

През 2010 г. през компанията сделка с имот в Лондон са направили купувачи от 50 държави в сравнение с около 30 през 2008 г.

Най-горният сегмент на пазара в Лондон привлича международни инвеститори, които се стремят да предпазят своето богатство от финансовата и политическа волатилност в собствената си страна, коментират от Knight Frank. Купувачи от Русия и други страни от бившия социалистически блок се очаква да повишат своя дял на пазара, който миналата година бе 14%. Очаква се да нарасне делът също и на китайски и индийски инвеститори, както и на тези от Близкия Изток, където местният пазар се характеризира със значителна нестабилност.

Според доклада растящата инфлация в Азия е една от основните причини за инвеститорите да се опитват да добавят материални активи към своите портфейли.

Финансовата криза ограничи наличното финансиране за предприемачите в сегмента на първокласни имоти, което намали още повече предлагането на пазара.

Миналата година бяха продадени шест апартамента в луксозния комплекс One Hyde Park в лондонския квартал Найтсбридж на рекордни цени от 6 хил. паунда на кв. фут (над 64 хил. паунда на кв. метър).

В сградата се намира и най-скъпият апартамент в света на цена от 140 млн. паунда, казват инвеститорите - братята Кенди.

Вижте тук как изглежда луксозният проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още