IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Westfield продава част от портфейл щатски молове на канадски пенсионен фонд

С парите от продажбата компанията ще осигури средства за финансиране на обратно изкупуване на акции и ще разшири глобалното си присъствие

17:29 | 15.02.12 г.
Westfield продава част от портфейл щатски молове на канадски пенсионен фонд

Австралийският собственик на молове Westfield Group продава дял от портфейл от 12 търговски центъра в САЩ на канадски пенсионен фонд за около 1,85 млрд. долара, за да освободи средства за финансиране на обратно изкупуване на акции и да разшири глобалното си присъствие, предаде Reuters.

Westfield, вторият по големина собственик на молове в света, обяви, че създава джойнт венчър за 4,8 млрд. долара с Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) и ще изкупи обратно 10% от акциите си. Компанията съобщи също, че е продала дяловете си в три търговски центъра във Великобритания за 256 млн. щатски долара.

Сделките са поредният ход на Westfield в тази насока, след като компанията продаде акциите си в два австралийски мола през 2010 г., за да освободи капитал и да се възползва от по-високата възвръщаемост от управлението на имоти и по-доходоносни дейности по строителство на молове.

Освен това Westfield навлезе и на нови пазар като Бразилия и Италия в търсене на растеж извън Австралия и САЩ.
За CPPIB това е най-голямата инвестиция с недвижими имоти. Компанията е един от водещите инвеститори с частен капитал в света.

Westfield има 118 мола в Австралия, Нова Зеландия, САЩ, Великобритания и Бразилия. Компанията е оператор и на новия Световен търговски център в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още