IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет вярва в оживлението на американския пазар на имоти

В последно време Berkshire Hathaway засилва инвестициите в имотния сектор на САЩ

09:30 | 20.07.12 г.
Бъфет вярва в оживлението на американския пазар на имоти

Американският милиардер Уорън Бъфет още веднъж изрази доверието си във възстановяването на пазара на имоти в САЩ, предаде онлайн изданието Global Property Guide.

В интервю за Bloomberg Бъфет коментира, че от началото на тази година се наблюдава съживяване на пазарите на имоти в страната, като то е още по-сериозно в сравнение с миналата година.

Той отбеляза обаче, че темпото на възстановяване на пазарите в отделните щати е различно. Това обаче не попречи на Berkshire Hathaway да засили инвестициите в имотния сектор на САЩ.

Според публикации в пресата Berkshire е един от кандидатите за ипотечния и кредитен бизнес на Residential Capital LLC.

Бъфет похвали Wells Fargo, в която притежава дял, за ролята му за съживяването на пазара на имоти. Финансовата институция е отпуснала 33,9% от всички жилищни кредити в САЩ през първото тримесечие спрямо 10,6% за JP Morgan.

"Wells допринесоха най-много от всички големи играчи на ипотечния пазар, затова те натрупаха дял, докато останалите останаха настрана", заяви Бъфет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още