IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сан Франциско се очертава като водещият американски пазар на имоти

Блясъкът на Ню Йорк като перспективна и сигурна дестинация за инвестиции в имоти помръква

11:33 | 21.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Сан Франциско се очертава като водещият американски пазар на имоти

Сан Франциско се очертава като водещ пазар на имоти и инвестиционна дестинация в САЩ през тази година, посочва се в редовния годишен доклад на Urban Land Institute.

Експертите очакват градът да привлече най-много инвестиции както в бизнес имоти, така и в жилищно строителство.

„Пазарът в Сан Франциско се движи от растежа в региона и добрата перспектива пред местния пазар на труда“, посочва се в доклада.

Втората позиция е за Ню Йорк, но въпреки силните резултати на мегаполиса като водеща дестинация за инвестиции в имоти в глобален мащаб, инвеститорите изглеждат загрижени за повишението на цените.

Резултати от допитване на Urban Land Institute сочат, че Ню Йорк вече не се счита за чак толкова сигурна сигурна инвестиционна дестинация заради разклатените макроикономически фундаменти на региона. Перспективите пред заетостта не са блестящи, засилват се и опасенията за надценяване на пазара.

Третата позиция е на бързо набиращия сила Сан Хосе – град, който се намира само на час път от Сан Франциско и който също привлича технологичните компании.

Сред водещите пазари се нарежда и Остин, щата Тексас, който успешно привлича огромен брой институционални инвеститори.

Сред най-добре развиващите се американски пазари на имоти се нареждат още Хюстън, Бостън, Вашингтон, Сиатъл, Далас, Ориндж Каунти и други

Експертите посочват, че и тази година американският пазар като цяло ще се характеризира с бавни темпове на възстановяване от кризата. Това ще важи и за пазарите извън Америка и особено в Европа, а най-перспективен се очертава сегментът на многофамилните жилища.

Изключение от правилото е Канада, която продължава да се слави като своеобразен остров и убежище за инвеститорите в имоти. В доклада се посочва, че пазарът там върви по пътя на „мекото приземяване“ благодарение на дисциплината на инвеститорите, въведеният извънреден контрол върху кредиторите и правителствените регулации за „охлаждането“ на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още